Dit is waarom je best een tuinconstructie in het najaar bouwt

Op de zomer wachten om een bijgebouw te bestellen? Nee hoor! Het is zelfs verstandiger om de “voorjaarsdrukte” voor te zijn, want dan heb jij je bijgebouw al tegen dat de eerste zonnestralen door de wolken breken. In deze blog delen we de voordelen van het bouwen van een tuinconstructie in de herfst- en wintermaanden!

• Je kan beginnen genieten van je tuin wanneer de bouwwerkzaamheden al gedaan zijn

Een tuinconstructie bouwen kan soms best rommelig zijn. Bouwen in het najaar bespaart je dus een hele zomer ‘genieten’ van het mooie weer… in een bouwval. In de winter is het sneller donker en kom je sowieso minder vaak in de tuin. Win-win!

• Je doet niets overhaast

Wanneer je kiest voor een houten tuinconstructie in de tuin, is er veel om over na te denken. Kies je voor een moderne uitstraling of toch eerder een landelijke look? Welke wensen heb je qua afwerking? Welk bouwsysteem verkies je? Nadat dit alles is vastgelegd, kunnen wij aan de slag en is er voldoende tijd om de bouwplannen te tekenen én alle materialen te bestellen.

• Je tuin is weer helemaal klaar voor het groei- en bloeiseizoen

Plaats je je bijgebouw in de winterperiode, dan heb je geen haast en kan je alle werken tijdig inplannen. Je hebt ook nog eens netjes te tijd om alle materialen te bekomen en de tuin rond je bijgebouw weer aan te leggen. Zo kan je tuin in de lente weer helemaal bloeien!

 

Dus wat denk je, maar snel een afspraak maken zeker?
Ik dacht het wel!