Ecologisch verantwoord tuinieren: Duurzame opties voor tuinhuisjes

Groene vingers en doe je aan ecologisch verantwoord tuinieren? Geweldig, dat wil je toch niet verpesten met een tuinhuisje met een grote ecologische voetafdruk? Bij LSB Blokhutten zijn we gespecialiseerd in houten tuinhuizen die hier in onze eigen schrijnwerkerij worden gefabriceerd. Zo geniet je op een duurzame manier van je tuin en boet je geen sikkepit aan comfort in.

 

Verantwoord hout 

Bij LSB Blokhutten vinden we verantwoord omgaan met onze planeet een evidentie. We kiezen dan ook bewust voor verantwoord gekapt hout. Zo zijn we zeker dat er niet onnodig en op een verwoestende manier wordt gekapt en kunnen we je een verantwoord tuinhuis garanderen. Wij werken bewust met FSC-hout, zo zorgen we voor een minimale impact.  

 

Recupereer regenwater 

Wil het regenwater dat van het dak van je tuinhuis komt hergebruiken? Dan kan dit perfect bij een plat en schuin dak. Een regenton erbij en je kunt meteen de planten water geven. Wil je nog een stapje verder gaan, dan bekijken we ook graag samen met jou de mogelijkheden van een groendak. Wist je dat het zelfs mogelijk is om met zonnepanelen op je tuinhuis te werken? Aan groene opties geen gebrek als je voor maatwerk kiest.  

 

Isoleer je tuinhuis optimaal  

Wil je je tuinhuis ook als leefruimte gebruiken, dan is goed isoleren cruciaal. Je drukt je uitstoot, de stookkosten en op die manier je energiefactuur. Je muren en dak kunnen we tot in de puntjes isoleren. Een verstandige investering die al op middellange termijn loont. Wil je extra verwarmen dan adviseren we een elektrische verwarming of een verwarming met infrarood. Zo verwarm je heel gericht en snel. Bij LSB Blokhutten zorgen we ook voor voldoende ventilatie in onze tuinhuizen. Zo geven we vocht, schimmel en een benauwde atmosfeer geen kans.  

 

Duurzaamheid zit in de details 

Wij werken jouw tuinhuis op maat af en daarbij kunnen ook heel wat kleine duurzame ingrepen voorstellen. Denk maar aan het installeren van ledverlichting en sensoren voor de buitenverlichting. Zo verbruik je een heel stuk minder. En voor de planeet helpen alle beetjes.  

 

Contacteer ons voor bijkomende informatie 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze tuinhuizen of ben je benieuwd hoe je jouw tuinhuis kunt verduurzamen? Wij vertellen je er graag meer over. Contacteer ons en we bespreken de mogelijkheden met jou.