Een tweede thuis: een bijgebouw als zorgwoning

Zorg dragen voor een gezinslid en/of één of beide ouders omringen met de nodige zorg bij je thuis? Een kwalitatief bijgebouw kan perfect dienst doen als zorgwoning en zo een tweede thuis vormen voor je geliefde(n). Er zijn heel wat voordelen en bij LSB Blokhutten kunnen we alle nodige comfort en/of luxe voorzien.

Jij zit mee aan de tekentafel van de zorgwoning

Het ene bijgebouw is het andere niet. Terwijl je een bijgebouw perfect kunt inzetten als poolhouse, bar of stockageruimte, kan een goed ontworpen en ingericht bijgebouw ook perfect gebruikt worden als tweede woning of zorgwoning. Van een verstandige en praktische indeling tot een douche, verwarming en alle andere comfort: the sky is the limit. Een bijgebouw kan volledig op maat ontworpen worden waardoor met alle mogelijke noden rekening gehouden kan worden. Zit je mee aan de tekentafel, dan beschik je in een mum van tijd over een zorgwoning waarin het heerlijk toeven is.

Wij kennen de regels en hebben ervaring

Een zorgwoning in je tuin is aan wel wat regeltjes onderworpen, maar die zijn zeker niet onoverkomelijk. In geen tijd kunnen we bij LSB Blokhutten een zorgwoning op maat ontwerpen en realiseren. We vertrekken indien gewenst van een wit blad, maar hebben ook al heel wat ervaring met het bouwen van zorgwoningen. Die expertise delen we graag. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het bijgebouw te koppelen aan de bestaande woonst en zo een geheel te vormen.

De voordelen van een zorgwoning in de tuin zijn groot. Je hoeft je niet te verplaatsen om voor de nodige zorg in te staan. Zo win je tijd en toch hoef je in de eigen woning geen ruimte op te geven. De inrichting van de zorgwoning kan volledig naar wens en alle mogelijke faciliteiten zijn mogelijk. Iedereen heeft de eigen privacy en er kan harmonieus samengewoond worden. Bovendien beschik je over de nodige flexibiliteit als de zorgnoden veranderen. Een extra kamer, meer ondersteuning, een kleine verbouwing … vaak kan het perfect. Valt de zorgnood weg, dan kan de zorgwoning snel een nieuwe functie krijgen. Je doet dus een verstandige en waardevolle investering.

Meer weten over een bijgebouw als zorgwoning?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een bijgebouw dat als zorgwoning kan functioneren? Wij vertellen je graag meer over de mogelijke stijlen, denken met je mee en komen met een bijgebouw op maat op de proppen. Daarbij zorgen we voor een match met de bestaande woning en letten we uiteraard op

het prijskaartje. Contacteer ons vandaag nog met je vragen, wij hebben al heel wat ervaring met het bouwen van zorgwoningen.