Een bijgebouw voor elke tuin: Hoe kies je het juiste ontwerp?

Overweeg je om een bijgebouw te plaatsen, maar zie je door het bos de bomen niet meer? De keuze van het juiste ontwerp voor je bijgebouw kan het eindresultaat maken of kraken. Hoe je nu net dat ontwerp kiest dat perfect matcht? We zetten een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje.

Houd rekening met de functie

Voor je je bijgebouw laat ontwerpen of voor een bepaald ontwerp kiest, is het belangrijk om te bepalen wat de (hoofd)functie van je bijgebouw is. Het ontwerp van een bijgebouw dat dienst doet als poolhouse, kan er helemaal anders uitzien dan een tuinhuis, carport of gebouw dat gebruikt gaat worden als zorgwoning. Afhankelijk van wat de plannen zijn, kun je het ontwerp van je bijgebouw laten aanpassen op maat.

De beschikbare ruimte

Het is belangrijk dat de afmetingen van je bijgebouw passen binnen de beschikbare ruimte die je hebt. Bovendien wil je misschien ook nog een stukje groen overhouden en wil je de verhoudingen tussen je woning en het bijgebouw respecteren. Goed opmeten, nadenken over de ruimte die je nodig hebt en het evenwicht tussen je woning en bijgebouw in de gaten houden, is de boodschap. Kom je er zelf niet uit, dan kan een architect er ongetwijfeld een frisse blik op werpen en de nodige suggesties doen.

Een modern of eerder klassiek ontwerp

Bijgebouwen zijn er in alle maten en vormen. Bij LSB Blokhutten werken we op maat en kunnen we alle mogelijke stijlen aan. Van klassiek tot strak en modern, het is belangrijk om voor een stijl te kiezen die bij je past en bij voorkeur ook bij deze van je woning. Zo creëer je een mooi geheel en kunnen beide gebouwen elkaar versterken. Wij denken graag met je mee en doen je met plezier een voorstel van een ontwerp op maat.

Budget

Uiteraard kan ook het beschikbare budget een rol spelen bij het kiezen van je ontwerp. Bij het ene ontwerp komt er veel minder werk kijken dan bij een ander en dat voel je in de prijs. Verder spelen ook de materiaalkeuze en de afwerkingsgraad een belangrijke rol in de uiteindelijke kostprijs. In heel wat gevallen kan het ontwerp van je bijgebouw afgestemd worden op je budget. Als professionals denken we graag mee en zorgen we voor een voorstel op maat voor je bijgebouw.

Meer weten over het mogelijke ontwerp van je bijgebouw?

Een bijgebouw op maat laten ontwerpen, zit je nog vragen of wil je een persoonlijk voorstel? Contacteer ons. We werken graag een bijgebouw op maat voor je uit waar je jaren mee verder kunt. Bekijk zeker ook enkele referenties, we hebben al heel wat verschillende ontwerpen gerealiseerd.