Blog van Superadmin

Geniet langer van je tuin met een terrasoverkapping

Het leven is altijd zoeter als de zon schijnt. Dan is het middelpunt van het huis niet langer de keukentafel, maar het terras. Je gezin komt er samen om bij te praten, een hapje te eten of te lezen. Tijdens een zomerse avond buiten dineren is een feest voor al je zintuigen. Onder een terrasoverkapping van LSB Blokhutten kan je in alle comfort het buitenleven ervaren. 

Hoe onderhoud ik mijn bijgebouw?

Bij LSB Blokhutten kiezen we bewust voor kwalitatief en duurzame materialen om uw project te realiseren zodat u lang van uw bijgebouw kan genieten. Maar aangezien deze dagelijks blootgesteld worden aan de weersomstandigheden en intensief gebruikt worden, is een regelmatig onderhoud van uw blokhut belangrijk om nog langer van uw project te kunnen genieten. We zetten hieronder even enkele tips op een rijtje.

4 redenen om een poolhouse aan te schaffen

Heb je al vaak een poolhouse of bijgebouw overwogen, maar nog nooit de stap durven zetten? Dat is begrijpelijk, aangezien het toch iets is waar je met een aantal dingen rekening mee moet houden. Hoe ga je het bijgebouw positioneren? In welke stijl wil je het? Hoe kan je best rekening houden met de lichtinval? Een poolhouse moet namelijk de nodige schaduw bieden maar tegelijk ook een plaats zijn waar je van de zon kan genieten.

Barnwood: oud hout met een verhaal

Barnwood is hout met een verhaal, door weer en wind getekend. De tijd heeft haar sporen in het hout nagelaten. Het hout dat gebruikt werd voor het bekleden van barns (schuren) is vaak al decennia oud voordat het gekapt wordt. Vervolgens heeft dit hout vaak meer dan 100 jaar gefunctioneerd als schuur, vaak in landen als Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Hoe houd ik de koude uit mijn tuinhuis?

Een tuinhuis is vandaag de dag veel meer dan een berghok, steeds meer mensen richten hun tuinhuis in als een gezellige zithoek, werkruimte of speelhuis. Om ook in de herfst en winter te kunnen genieten van jouw tuinhuis is het belangrijk om het goed te isoleren. In dit blogbericht delen we enkele tips die jou kunnen helpen om de koude uit je tuinhuis te houden:

Ik wil een poolhouse in mijn tuin. Wat met de bouwvergunning?

Poolhouses zijn helemaal in, ze vormen een echte meerwaarde voor je tuin. Gezellig met familie BBQ’en, even de schaduw opzoeken na een frisse duik in het zwembad of even iets verfrissend nemen uit de minibar, een poolhouse kan vele verschillende functies hebben. Maar mag je zo’n poolhouse zomaar bijbouwen in je tuin? Zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden? Dat kom je hier te weten!

Abonneren op RSS - Blog van Superadmin