Maak je houten tuinconstructie lenteklaar in 3 stappen

De lente staat weer voor de deur, en dat betekent dat we binnenkort weer meer tijd zullen doorbrengen in onze tuin. Maar... is je houten tuinconstructie daar al wel klaar voor? Met deze drie tips vlieg je er met volle goesting in!

1. Olie de scharnieren

Om de scharnieren van ramen en deuren soepel te houden, raden wij aan om deze af en toe te smeren met een smeermiddel (TIP: gebruik hiervoor WD-40 spray). Door de deur daarna een paar keer open en dicht te zwiepen, zal de olie goed verspreid worden over de scharnieren.

2. Kijk de goten en afvoer na op verstoppingen en vuil 

Bladeren, takken en ander vuil kan zich ophopen in dakgoten. Daarom raden wij aan om deze schoon te maken om verstoppingen te voorkomen. Gebruik indien nodig een ladder, trek werkhandschoenen aan en schep het losse vuil uit de dakgoot. Daarna kan je de dakgoten naspoelen met de tuinslang.

3. Verwijder groene aanslag 

Na de winter kan er een groene waas ontstaan op hout. Die bestaat vooral uit algen en groeit vaak sneller door vocht. Om de groene aanslag te verwijderen, kan je gebruikmaken van soda. Doe 2 of 3 scheppen soda in een emmer met warm water en schrob met een zachte borstel de aanslag van het hout. Een sopje van water en groene zeep werkt ook prima!

Veel succes... en daarna genieten maar!