Met maatwerk uit onze eigen schrijnwerkerij creëren we alle mogelijke houten terrasoverkappingen en pergola’s. Wij hechten groot belang aan de stevigheid van de constructie, waardoor u – mits het juiste onderhoud – jarenlang van uw tuin geniet onder een prachtige terrasoverkapping of pergola. Voor de stijl, de vormen en de afmetingen krijgt u een vrijwel eindeloze keuzevrijheid. U kiest en bepaalt, wij voeren uit. Wij plaatsen of leveren uw terrasoverkapping of pergola in een doe-het-zelf bouwpakket aan huis.

Zowel losstaande terrasoverkappingen en pergola’s als een aanbouw tegen bestaande constructies behoren tot de mogelijkheden. Ook een combinatie met een blokhut of tuinhuis of poolhouse vormt binnen ons maatwerk geen enkel probleem.

Overdekt terras plat dak blokhut + eik Oud-Turnhout

Houten terrasoverkappingen en pergola’s van topkwaliteit 

De lange levensduur van uw terrasoverkapping of pergola hangt af van het juiste onderhoud én de stevigheid van de constructie. Voor dit laatste mag u alvast rekenen op kwaliteitsvol hout en extra dikke balken. Waar nodig brengen we in de constructie extra versteviging aan. Zelfs de meest barre weeromstandigheden deren uw houten terrasoverkapping of pergola niet. 

Zowel cottage als modern 

U bepaalt de stijl van uw terrasoverkapping of pergola. 

  • Voor constructies in cottagestijl bieden we opties met eikenhout voor een exclusieve uitstraling. 
  • Ook voor een strakke en moderne uitstraling geniet u van alle ontwerpmogelijkheden.  
Img 1592
Terrasoverkapping prieel vuren Lommel

Plat of hellend dak?

U  hebt de vrije keuze voor een plat of hellend dak. 

  • Hellende daken rusten we uit met dakpannen of shingels.  
  • Platte daken krijgen een dakbedekking in EPDM-rubber, verlijmd op de onderliggende dakconstructie. Met een geanodiseerd aluminium dakprofiel werken we uw plat dak af.  

Een onderhoudsarme terrasoverkapping of pergola?  

Standaard bouwen wij uw houten pergola of terrasoverkapping in kwaliteitsvol vurenhout, al dan niet gecombineerd met eik voor extra uitstraling. Deze houtsoort garandeert stevigheid, maar vraagt wel een regelmatige schilderbeurt. 

Zoekt u daarentegen een onderhoudsarme oplossing? In dat geval adviseren wij behandeld thermohout. Dit grenenhout vraagt geen verdere behandeling. Dankzij een spontaan vergrijzingsproces onder invloed van het zonlicht krijgt het na 1,5 à 2 jaar een mooie natuurlijke uitstraling. 

Terrasoverkapping aanbouw thermohout Geel

Laat u inspireren!

Laat u voor een houten pergola of terrasoverkapping inspireren door onderstaande realisaties.

  • Vindt u een ontwerp dat u aanstaat?

    Geef dan uw afmetingen en eventuele opmerkingen door via een online offertevraag.

  • Wilt u meer mogelijkheden zien?

    Kom vrijblijvend langs in onze showroom en we bespreken persoonlijk uw wensen en verlangens. U verkrijgt zo vlug mogelijk een gratis prijsofferte. Of download hier gratis onze catalogus en laat je inspireren.