Maak je je tuinmeubelen bij het begin van de herfst helemaal schoon, en scherm je ze netjes af tegen alle gure elementen uit ons klimaat? Dan bespaar je jezelf heel wat moeite aan het begin van de lente. Je tuinhout zal er meteen fris uitzien, waardoor je sneller geniet onder je terrasoverkapping of pergola. Hou rekening met een paar basis tips, en je bent op de goede weg.

 

Eetset Teak 2

Tuinmeubelen

Elk type materiaal heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing als het om het schoonmaken gaat. Groene aanslag op terrasmeubilair kan je meestal eenvoudig verwijderen als je op de juiste manier te werk gaat. 

  • Teak maak je schoon met een sopje van milde (groene) zeep en een zachte borstel. Spoel het materiaal daarna goed af. Houd teak in de zon, want teveel vocht kan schimmel veroorzaken.
  • Riet was je met een sopje. Spoel het vervolgens af en laat het goed opdrogen. Je kan het materiaal nog polijsten met een spray-on polish.
  • Poets houten tuinmeubelen met een mild wasmiddel en een borstel. Plaats hout het tijdens de herfst en winter het liefste overdekt of binnenshuis.

Scherm je tuinmeubelen goed af

Het tuinhuis, of de carport of garage zijn de populairste plekken om tuinmeubelen tijdens de donkere dagen te plaatsen. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om de buitenmeubelen naar een droge plaats te kunnen sjouwen. Gewoon laten staan met een beschermhoes eroverheen is een oplossing die helpt tegen grillige klimaatwisselingen.

Beschermhoezen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Toch is de ene hoes de andere niet. Plastic hoezen zijn bestand tegen vuiligheid en groen van bomen. Het plastic sluit echter af en ademt niet, en dat is niet zo goed voor poreuze materialen en hardhout. 

Let bij de aankoop van een beschermhoes vooral op het materiaal aan de buitenkant. Is dat semipermeabel? Dan is het goed en laat uw hoes geen vocht binnen, maar wel lucht naar buiten! Een handige truc is te zorgen dat uw hoes los staat van de tafel. Maak een kleine verhoging op de tafel met een schone emmer of een kunststof krat. Zo kruipt het vocht onmogelijk tussen tafel en hoes, en blijven je tuinmeubelen langer in prima staat.

Spring eens binnen in een van onze showrooms, en laat je inspireren.

Heb je nog andere vraag over onze tuinhuizen of andere houttoepassingen? Contacteer ons.