‘s Zomers vlij je je al eens graag neer op een gezellig terras. Niks leuker dan te genieten van de zomerwarmte met een lekker glas, terwijl je keuvelt met vrienden. Het was je vast al opgevallen dat het interieur waarin je geniet, steeds leuker wordt. Terrasoverkappingen zijn alsmaar hipper. 

Die grote populariteit maakt dat systemen vergelijken steeds meer de boodschap wordt. Wij helpen je graag een handje met deze checklist.

 

 

Img 1592

1 Waarvoor wil ik mijn terrasoverkapping gebruiken?

Wil je graag eten onder je terrasoverkapping, dan ligt eentje in aanbouw voor de hand. Zo heb je bovendien ook meteen een buffer tegen overmatig zonlicht. Maar ook een vrijstaande terrasoverkapping kan je voorkeur genieten. Bijvoorbeeld om een extra tuinkamer te creëren met bijpassend tuinmeubilair, op een plaats waar je juist maximaal van de zon geniet.

2 Hoe is de oriëntatie van je terras?

Waar schijnt de zon? En op welk moment? Gaat een lage zon ’s avonds storen? Een terrasoverkapping moet ervoor zorgen dat je meer en langer geniet van je terras, ongeacht het weer. Let hier dus op, of win desnoods zelfs advies in bij een tuinarchitect.

3 Welke voorzieningen regel je vooraf?

Hoe ver wil je gaan in je comfort? Tegenwoordig kan je je terrasoverkapping uitrusten met verwarming, ingebouwde verlichting en zelfs muziek. Hiervoor heb je natuurlijk elektriciteit nodig. Wie net zijn droomhuis gebouwd heeft, mankeert vaak budgettaire ruimte om de terrasoverkapping meteen te realiseren. Met een wachtbuis voor de elektriciteit kom je later al een heel eind.

4 Hoe groot moet de overkapping worden?

De gemiddelde terrasoverkapping is zo’n 20 vierkante meter. Je kan dan nog vlot om je meubilair heen wandelen, recht die prachtige tuin in. Daarmee willen we niet zeggen dat groter niet kan. Al onze constructies worden op maat gemaakt in onze eigen schrijnwerkerij

5 Bescherming tegen weer en wind

Een terrasoverkapping is geen veranda. Compleet beschermd tegen alle weersfactoren ben je uiteraard niet. Toch kan je nadenken over enkele kleine ingrepen die je comfort zullen verhogen, zoals zij-elementen aan de kant waar de wind het allermeest waait of een geschikte regenwaterafvoer voorzien.

Deze checklist geldt evenzeer voor je poolhouse, en zelfs voor je carport. Keuze is er immers te over. Zit je nu al met vragen of kom je graag eens langs in onze showroom? Contacteer ons.