Een blokhut of tuinhuisje waar vader allerhande gereedschap kwijt kan: het is niet alleen handig. Als je blokhut mooi is afgewerkt, geeft het meteen extra uitstraling aan je tuin. Elk jaar nog groeit de trend om er een echt verlengstuk van je droomwoning van te maken. Als je dit wil verwezenlijken, zijn er een paar aandachtspunten:

 

Blokhut versus tuinhuis

 

Een blokhut heeft een andere opbouw dan een tuinhuis. Via een tand-en-groefsysteem grijpen de houten balken in de hoeken in elkaar. Aan de buitenkant merk je ter hoogte van de hoeken duidelijk dat de in elkaar grijpende balken uitsteken. Bij een tuinhuis zie je wel een duidelijk hoekprofiel. Dat komt omdat het meestal is opgebouwd uit kaders met planken.

Je hoeft een blokhut ook niet perse op een betonnen fundering te bouwen. Welke fundering je nodig hebt, en hoe je je blokhut of tuinhuisje best onderhoudt, kunnen wij je uiteraard vertellen. Ook als je voor een doe-het-zelf-pakket opteert.

Hout uit een koud klimaat

 

Elke blokhut is opgetrokken uit massief hout. Belangrijk is dat het hout dat je kiest, uit een regio met een koud klimaat afkomstig is. Daar groeien bomen trager, wat het hout steviger maakt. Je merkt dat aan de jaarringen die dicht bij elkaar liggen. Zulk hout heeft overigens ook minder snel onderhoud of een nieuw laagje verf nodig. Wij gebruiken standaard vurenhout voor al onze constructies. Kwalitatief goed vurenhout komt meestal uit bergachtige gebieden in Zweden, Finland, Rusland, Tsjechië of Polen.

 

Waaier aan keuzemogelijkheden

Zie je het groot of klein? De keuzemogelijkheden zijn altijd enorm. Zo zal je deze knopen nog moeten doorhakken: cottage of modern? een hellend of plat dak? een cosy blokhut of net een rijkelijke poolhouse met verwarming en alle comfort?

Wij helpen je graag om door het bos de juiste bomen te blijven zien. Bezoek onze showrooms en we helpen je graag op weg!